Како улепшати сиве бетонске површине?

Много је оних који у свом окружењу имају незавршену бетонски стазу, терасу или слично. Колико сте се само пута упитали како да промените његов изглед…

Изглед баште, дворишта или ентеријера куће можете улепшати на једноставан, економичан начин – фарбањем бетона. Сиву површину бојењем можете учинити ведријим, а уједно ће и простор у којем се налазе постати лепши, топлији и пријатнији. Фарбање бетона није тежак посао, може га завршити свако уз врло мало труда у само неколико корака.

 Први корак – чишћење површине бетона

Пре почетка фарбања потребно је добро очистити подлогу. Уколико на бетону постоји боја од раније потребно ју је скинути хидро печатом – ако је бетон на отвореном простору. Ако је бетон у затвореном простору боју треба скидати жичаном четком. Потом се површина пере водом. Места која су испрљана моторним уљем или неком другом масноћом најбоље је очистити три-содиум фосфатом, да не би дошло до неравномерног примања боје.

Други корак – попуните пукотине и неравнине

Ако се на бетону налазе пукотине и неравнине потребно их је попунити и тако заштитити бетон од упијања влаге. У Огревовим малопродајним центрима можете пронаћи разна средства за заштиту бетонске површине по повољним ценама. Оваква средства су добра јер су отпорна на позитиван и негативан притисак воде, нису корозивна и паронепропусна. Уколико се користе оваква средства пратите упутство за правилну припрему и правилно наношење средства. Када се бетон осуши пређите на следећи корак.

Трећи корак – нанесите подлогу

Пре фарбања, треба нанети подлогу за фарбање како би се обезбедило добро пријањање боје. И овде пратите упутство произвођача и сачекајте да се подлога скроз осуши пре преласка на наредни корак.

Четврти корак – бојење бетона

Боја се наноси у више слојева ваљком или четком. Између сваког слоја треба сачекати да се боја осуши. Након последњег фарбања треба сачекати 24 часа да се бојена површина добро осуши и након тога се може прелазити преко ње. У Огревовим малопродајама потражите понуду боја за бетон, које су урађена на бази воде, пријатног су мириса, еколошки исправне и служе као премаз за заштиту и декорацију свих фасадних и бетонских површина.

Када завршите са фарбањем, препоручујемо да под прелакирате лаком високог сјаја за савршен резултат. Једном што је било сиво и тмурно, може да буде светло и у боји. Једна од битнијих предности је да је бетонски под лако чистити. Можете отићи и корак даље па на поду исцртавати одређене облике и дезене.

На стовариштима Огрева наћи ћете све за градњу: цемент, шљунак, песак, грађу и остали материјал…

Насловна фотографија преузета са странице: www.nekretninebl.com.

Стовариште 4 – Железничка бб – 023/563-240
Стовариште 2 – Лазаревачки друм бб – 023/563-120
Стовариште Меленци – Вујице Вујанов бб – 023/713-518

Огрев Зрењанин нуди широк асортиман керамичких плочица, све врсте опреме за купатила и купатилског намештаја, столарије, боје и лакова, алата, водоводних и електро материјала, хидро и термо изолације, паркета и ламината као и богат асортиман огревних материјала. Недељне акције можете пратити на нашој Фејсбук страници или на нашем сајту.

Podeli

Comments for this post are closed.