Место за опуштање – туш када или кабина?

Данашњи стил живота диктира брз темпо и не остаје нам много времена за опуштање. Купатило је место у којем неки од нас проводе доста времена у току дана, па је и потребно да оно буде прилагођено нашим потребама и начину живота.

Санитарија у купатилу је најупадљивија, па јој је потребно посветити посебну пажњу. Одушевићете се разним облицима санитарије која се налази у понуди на тржишту. Најчешће је у белој боји, мада су заступљене и друге.

Код прављења или реновирања купатила често се поставља питање да ли поставити каду или туш кабину. Код овакве дилеме решење је у величини купатила од које зависи шта ће красити ваш купатилски простор – када или туш кадица са кабином.

Каде се праве од акрила који се показао као право решење, јер је естетски лепог изгледа, и лак је за одржавање. Уколико се када којим случајем оштети акрил ће омогућити да се оно и не примећује.

У понуди су правоугаоне или угаоне каде које се могу узидати или се на њих поставља маска која се испоручује заједно са кадом. Предност када је што могу бити и место за опуштање и брзинско туширање, док су туш каде економичније јер заузимају мање простора.

Уколико се одлучите за туш кадицу са кабином добићете на функционалности и простору. Чињеница је да су данашња купатила све мања (посебно у становима) и са туш кадом максимално ћете искористити сваки квадрат простора. Због тога су туш каде са кабином најчешће први избор код прављења новог или реновирања старог купатила. Често се од продаваца у салонима чује информација да су туш каде погодне, јер се у њима краће задржава и самим тим је мања потрошња воде. Стакло на кабинама може бити у мат и прозирној варијанти. Мат варијанта се више тражи, јер је мање захтевно за одржавање. Неки прозвођачи за стакла кабине користе посебни „нано премаз“ који ствара невидљиви заштитни слој. Наношењем заштите нано честице стварају ефекат који одбија капи воде и прљавштину, омогућава лако и брзо чишћење стакла без употребе хемикалија и површина постаје отпорна на огреботине. Нано премаз је отпоран на температурне промене, не оштећује стакло и не може се скинути прањем стакла туш кабине.

Они који воле да се опусте у свом купатилу често се одлучују за хидромасажну каду или кабину која може да има опрему као што је осветљење, радио, масажере за леђа и/или стопала, прикључке за телефон и MP3 плeјер. Неке од њих имају програм за дезинфекцију и чешћење који им омогућује да сам систем дуже функционише. Млазнице се морају редовно сервисирати, па је због тога боље да овакве каде и кабине не буду узидане.
Било да се одлучите за каду или туш кабину са кадицом препоручујемо Вам програм Luxor Line који укључује широк асортиман прозвода од једноставних туш кабина до ексклузивних хидромасажних када. Целокупан Luxor Line програм можете пронаћи у Огрев-овим малопродајама. Из њихове понуде издваја се Витро када са стакленим делом који доприноси специфичном изгледу.

Посетите стоваришта Огрева и уверите се у велики избор како домаће тако и увозне керамике.

Стовариште 4 – Железничка бб – 023/563-240
Стовариште 2 – Лазаревачки друм бб – 023/563-120
Стовариште Меленци – Вујице Вујанов бб – 023/713-518

Огрев Зрењанин нуди широк асортиман керамичких плочица, све врсте опреме за купатила и купатилског намештаја, столарије, боје и лакова, алата, водоводних и електро материјала, хидро и термо изолације, паркета и ламината као и богат асортиман огревних материјала. Недељне акције можете пратити на нашој Фејсбук страници или на нашем сајту.

Podeli

Comments for this post are closed.