Mesto za opuštanje – tuš kada ili kabina?

Današnji stil života diktira brz tempo i ne ostaje nam mnogo vremena za opuštanje. Kupatilo je mesto u kojem neki od nas provode dosta vremena u toku dana, pa je i potrebno da ono bude prilagođeno našim potrebama i načinu života.

Sanitarija u kupatilu je najupadljivija, pa joj je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Oduševićete se raznim oblicima sanitarije koja se nalazi u ponudi na tržištu. Najčešće je u beloj boji, mada su zastupljene i druge.

Kod pravljenja ili renoviranja kupatila često se postavlja pitanje da li postaviti kadu ili tuš kabinu. Kod ovakve dileme rešenje je u veličini kupatila od koje zavisi šta će krasiti vaš kupatilski prostor – kada ili tuš kadica sa kabinom.

Kade se prave od akrila koji se pokazao kao pravo rešenje, jer je estetski lepog izgleda, i lak je za održavanje. Ukoliko se kada kojim slučajem ošteti akril će omogućiti da se ono i ne primećuje.

U ponudi su pravougaone ili ugaone kade koje se mogu uzidati ili se na njih postavlja maska koja se isporučuje zajedno sa kadom. Prednost kada je što mogu biti i mesto za opuštanje i brzinsko tuširanje, dok su tuš kade ekonomičnije jer zauzimaju manje prostora.

Ukoliko se odlučite za tuš kadicu sa kabinom dobićete na funkcionalnosti i prostoru. Činjenica je da su današnja kupatila sve manja (posebno u stanovima) i sa tuš kadom maksimalno ćete iskoristiti svaki kvadrat prostora. Zbog toga su tuš kade sa kabinom najčešće prvi izbor kod pravljenja novog ili renoviranja starog kupatila. Često se od prodavaca u salonima čuje informacija da su tuš kade pogodne, jer se u njima kraće zadržava i samim tim je manja potrošnja vode. Staklo na kabinama može biti u mat i prozirnoj varijanti. Mat varijanta se više traži, jer je manje zahtevno za održavanje. Neki prozvođači za stakla kabine koriste posebni „nano premaz“ koji stvara nevidljivi zaštitni sloj. Nanošenjem zaštite nano čestice stvaraju efekat koji odbija kapi vode i prljavštinu, omogućava lako i brzo čišćenje stakla bez upotrebe hemikalija i površina postaje otporna na ogrebotine. Nano premaz je otporan na temperaturne promene, ne oštećuje staklo i ne može se skinuti pranjem stakla tuš kabine.

Oni koji vole da se opuste u svom kupatilu često se odlučuju za hidromasažnu kadu ili kabinu koja može da ima opremu kao što je osvetljenje, radio, masažere za leđa i/ili stopala, priključke za telefon i MP3 plejer. Neke od njih imaju program za dezinfekciju i češćenje koji im omogućuje da sam sistem duže funkcioniše. Mlaznice se moraju redovno servisirati, pa je zbog toga bolje da ovakve kade i kabine ne budu uzidane.
Bilo da se odlučite za kadu ili tuš kabinu sa kadicom preporučujemo Vam program Luxor Line koji uključuje širok asortiman prozvoda od jednostavnih tuš kabina do ekskluzivnih hidromasažnih kada. Celokupan Luxor Line program možete pronaći u Ogrev-ovim maloprodajama. Iz njihove ponude izdvaja se Vitro kada sa staklenim delom koji doprinosi specifičnom izgledu.

Posetite prodajne objekte Ogreva i uverite se u veliki izbor kako domaće tako i uvozne keramike.
Ogrev Zrenjanin – Lazarevački drum 13 – 023/563-120
Ogrev Melenci – Vujice Vujanov bb – 023/713-518

Ogrev Zrenjanin nudi širok asortiman keramičkih pločica, sve vrste opreme za kupatila i kupatilskog nameštaja, stolarije, boje i lakova, alata, vodovodnih i elektro materijala, hidro i termo izolacije, parketa i laminata kao i bogat asortiman ogrevnih materijala. Nedeljne akcije možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici ili na našem sajtu.

Budite u toku sa našim najnovijim akcijskim ponudama

Prijavite se za naš newsletter i osigurajte sebi pristup najnovijim promocijama direktno u vaš inbox. Ne propustite priliku da uštedite i obradujete sebe ili voljene. Prijavite se danas i budite korak ispred svih!