Ulepšajte svoj dom demit fasadom

Ono o čemu biste ovog proleća trebali da razmišljate, ukoliko živite u kući, a računi za grejanje tokom ove zime su vam znatno opteretili kućni budžet, je spoljašnja termoizolacija. Podsetićemo vas na osnovne korake za ovu vrstu posla i cenu koštanja, ali isto tako i na činjenicu da, u našem prodajnom objektu na Lazarevačkom drumu, sav potreban materijal možete platiti na odloženo, do 24 mesečne rate. Primamljivo, zar ne?

Toplotna energija se u najvećem delu (čak do 35%) gubi preko zidova. Ljudi se često odlučuju za postavljanje „demit“ fasade, jer se na taj način u toku zime čuva toplota u kući, dok je leti demit fasada funkcionalna toliko da čak može zameniti klima uređaj. Prednost ovakve investicije je u tome što se vraća za period od 3 do 5 godina i relativno brzo se postavlja.

Fasada4

Za oblaganje zidova koristi se stiropor od 5 cm, 8 cm ili 10 cm. Prosečna cena kvadratnog metra stiropora od 5 cm je oko 264,00dinar /m2, dok je za stiropor od 8 cm potrebno izdvojiti oko 422,50dinara/m2, odnosno 528,00/m2 za stiropor debljine 10 cm.

Lepilo se koristi za lepljenje stiropora i za „utapanje“ mrežice. Za kvadratni metar potrebno je oko 4 kg lepka, čija prosečna cena iznosi oko 21,11/kg.

Nakon postavljanja stiropora na njih se stavljaju plastične tiple koje pomažu da se ploče stiropora fiksiraju jedna uz drugu. Na kvadratni metar ide od 4 do 6 tipli, čija se cena kreće od 7,60 do 9,10 dinara/kom.

Demit Fasada Ogrev Zrenjanin 1

Fasadna mrežica je noseći deo fasade, koja se radi sa oko 10% preklopa sa drugom mrežicom. Cena mrežice je od 62,00 dinara/m2, a potrošnja 1,1 m/m2. Ugaoni profil sa mrežicom postavlja se na ivice kuće i oko vrata i prozora. Cena početnog profila za fasadu iznosi 124,00 dinara/m. (lajsne su dimenzija 5cm*2,5m)

Nakon toga se nanosi poslednji, završni sloj koji može biti u različitim bojama i teksturama. Završni sloj treba da ima stabilizator protiv UV zračenja koji garantuje postojanost boje. Za ukrašavanje koriste se lajsne od stirodura koje doprinose lepšem izgledu.  U maloprodajama Ogreva možete pronaći robu renomiranih stranih i domaćih proizvođača.

Veoma je bitno da materijal kojim se radi demit fasada poseduje atest i pisanu garanciju, koja se uglavnom daje na 10 godina.

Fasada

Cena majstora za postavljanje demit fasade kreće se od 5 evra/m2 bez materijala. Ako je potrebno za fasadu koristiti skelu, ona uglavnom ne ulazi u pomenutu cenu.

Za sve vas napravili smo i brzi kalkulator proračuna troškova materijala za izolaciju za vaš dom, tako da je potrebno samo da nas pozovete ili još bolje da nas posetite. Vaše je samo da premerite površinu spoljnih zidova.

Fasada2

Sve što Vam je potrebno za dom, od temelja do krova, možete pronaći u najvećim zrenjaninskim maloprodajnim centrima „Ogrev“-a, koji nude povoljnosti pri kupovini u vidu odloženog plaćanja, plaćanja na rate i čekovima građana.

Cene u tekstu su informativne, date su na dan 28.03.2024. godine i podložne su promenama.

Posetite prodajne objekte Ogreva i uverite se u veliki izbor kako domaće tako i uvozne keramike.
Ogrev Zrenjanin – Lazarevački drum 13 – 023/563-120
Ogrev Melenci – Vujice Vujanov bb – 023/713-518

Ogrev Zrenjanin nudi širok asortiman keramičkih pločica, sve vrste opreme za kupatila i kupatilskog nameštaja, stolarije, boje i lakova, alata, vodovodnih i elektro materijala, hidro i termo izolacije, parketa i laminata kao i bogat asortiman ogrevnih materijala. Nedeljne akcije možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici ili na našem sajtu.

Budite u toku sa našim najnovijim akcijskim ponudama

Prijavite se za naš newsletter i osigurajte sebi pristup najnovijim promocijama direktno u vaš inbox. Ne propustite priliku da uštedite i obradujete sebe ili voljene. Prijavite se danas i budite korak ispred svih!