Улепшајте свој дом демит фасадом

Топлотна енергија се у највећем делу (чак до 35%) губи преко зидова. Људи се често одлучују за постављање „демит" фасаде, јер се на тај начин у току зиме чува топлота у кући, док је лети демит фасада функционална чак толико да може заменити клима уређај. Предност овакве инвестиције је у томе што се враћа за период од 3 до 5 година и релативно брзо се поставља.

За облагање зидова користи се стиропор од 5 цм, 8 цм или 10 цм. Просечна цена квадратног метра стиропора од 5 цм је око 191,00динар /м2, док је за сртиропор од 8 цм потребно издвојити око 305,60динара/м2, односно 382,00/м2 за стиропор дебљине 10 цм.

Лепило се користи за лепљење стиропора и за „утапање" мрежице. За квадратни метар потребно је око 4 кг лепка, чија просечна цена износи око 14,90/кг.

Након постављања стиропора на њих се стављају пластичне типле које помажу да се плоче стиропора фиксирају једна уз другу. На квадратни метар иде од 4 до 6 типли, чија се цена креће од 6,90 до 8,60 динара/ком.

Фасадна мрежица је носећи део фасаде, која се ради са око 10% преклопа са другом мрежицом. Цена мрежице је око 43,00 динара/м2, а потрошња 1,1 м/м2. Угаони профил са мрежицом поставља се на ивице куће и око врата и прозора. Цена почетног профила за фасаду износи 48,48 динара/м. (лајсне су димензија 5цм*2,5м)

Након тога се наноси последњи, завршни слој који може бити у различитим бојама и текстурама. Завршни слој треба да има стабилизатор против УВ зрачења који гарантује постојаност боје. За украшавање користе се лајсне од стиродура које доприносе лепшем изгледу.  У малопродајама Огрева можете пронаћи робу реномираних произвођача: Knauf, Henkel, Helios, Weber, Vitex, Masterplast.

Веома је битно да материјал којим се ради демит фасада поседује атест и писану гаранцију, која се углавном даје на 10 година.

Цена мајстора за постављање демит фасаде креће се од 5 евра/м2 без материјала. Ако је потребно за фасаду користити скелу, она улази у поменуту цену.

Све што Вам је потребно за дом можете пронаћи у највећим зрењанинским малопродајним центрима „Огрев"-а, који нуде повољности при куповини у виду одложеног плаћања, плаћања на рате и чековима грађана.

Цене у тексту су информативне, дате су на дан 13.06.2017. године и подложне су променама.

Посетите стоваришта Огрева и уверите се у велики избор како домаће тако и увозне керамике.

Стовариште 4 - Железничка бб - 023/563-240
Стовариште 2 - Лазаревачки друм бб - 023/563-120
Стовариште Меленци - Вујице Вујанов бб - 023/713-518

Огрев Зрењанин нуди широк асортиман керамичких плочица, све врсте опреме за купатила и купатилског намештаја, столарије, боје и лакова, алата, водоводних и електро материјала, хидро и термо изолације, паркета и ламината као и богат асортиман огревних материјала. Недељне акције можете пратити на нашој Фејсбук страници или на нашем сајту.

Podeli

Comments for this post are closed.