Unesite boje u vaš dom

Kuća je prostor u kojem svako od nas provodi najviše slobodnog vremena i trudimo se da ga prilagodimo prema svojim potrebama. Ukoliko Vam je dosadila monotonija zidova uradite nešto novo, sasvim drugačije. Sada to možete samostalno i uz malo truda, sa kvalitetnim materijalima.

Pre nego što počnete sa krečenjem dobro se pripremite, jer ćete tako sebi pomoći oko lakšeg obavljanja posla. Pod obložite novinama ili najlonom, jer ćete sebi uštedeti vreme i neće morati kasnije da ga trošite vreme vraćajući ga u prvobitno stanje.

Zidove išmirglajte i obrišite kako bi uklonili nečistoću i prašinu. Koristite neutralne podloge koje će ne samo očistiti zidove nego kasnije i bolje vezati boju za zid, ujednačiti premaz. Ukoliko postoje udubljenja od starih eksera i slično ili neravnine na zidovima izgletujte ih.

Kod izbora farbe odlučite se za skuplju, jer je kvalitetnija. Korišćenjem kvalitetnije farbe boja će biti ujednačena i nećete morati da je nanosite više puta. Svakako savet je da se farba nanosi dva puta, ali prvi nanos mora dobro da se osuši da bi se potom naneo drugi. Dobro preračunajte kvadraturu koju farbate i imajte na umu da jedan litar farbe pokriva oko 9 kvadratnih metara površine zida. Farba se nanosi u prvom nanosu vertikalno, a potom pod uglovima od 45 stepeni i to od naviše ka naniže.

Jake boje se sve više koriste u uređenju enterijera, a dokazano je da utiču i na raspoloženje, povećavaju produktivnost, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju negativno ponašanje. Takođe, svetle boje mali prostor mogu učiniti da izgleda veće, a tamne boje prostran prostor vizuelno čine manjim.

Predulaz kuće treba farbati toplim bojama, jer simbolizuju dobrodošlicu. Dnevne boravke treba osvežiti svetlim bojama poput narandžaste, žute ili zelene. Narandžasta boja je najživlja među svim bojama, pa je sa njom dobro ofarbati zidove dnevne sobe jer se u tu sastajemo sa prijateljima i družimo. Zelena boja asocira na prirodu i podstiče na bolju produktivnost. Za kuhinju i trpezariju se preporučuju pored bele boje koja je simbol za čistoću i žuta i narandžasta, jer je dokazano da podstiču apetit, ali vi svakako birate boje po svom ukusu i stilu, kao i u skladu sa nameštajem koji već posedujete. Žuta boja se povezuje sa suncem i osećanjima kao što su sreća i optimizam.

Spavaću sobu treba obojiti nežnim bojama plave ili zelene. Plava boja simbol je za smirenost, čak je dokazano da može da snizi krvni pritisak i stvori osećaj niže temperature. Suprotno tome je crvena boja koja može da utiče na povećanje krvnog pritiska i stvori utisak više temperature.

U maloprodajama Ogreva možete pronaći celokupan spektar boja koje se toniraju u više stotina nijansi. U ponudi imamo proizvode domaćeg proizvođača Zvezda, kao i program grčkog proizvođača Viteks.

Viteks nudi boje visokog kvaliteta u sjaju i satenu (matu). U ponudi su i perive boje koje su sve više popularne.

Pored boja i ostali materijal možete pronaći u dobro opremljenim maloprodajama – ispune, bandaž trake, glet mase, četke, valjke i sav ostali neophodni materijal.

Ogrev Zrenjanin – Lazarevački drum 13 – 023/563-120
Ogrev Melenci – Vujice Vujanov bb – 023/713-518

Ogrev Zrenjanin nudi širok asortiman keramičkih pločica, sve vrste opreme za kupatila i kupatilskog nameštaja, stolarije, boje i lakova, alata, vodovodnih i elektro materijala, hidro i termo izolacije, parketa i laminata kao i bogat asortiman ogrevnih materijala. Nedeljne akcije možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici ili na našem sajtu.

Budite u toku sa našim najnovijim akcijskim ponudama

Prijavite se za naš newsletter i osigurajte sebi pristup najnovijim promocijama direktno u vaš inbox. Ne propustite priliku da uštedite i obradujete sebe ili voljene. Prijavite se danas i budite korak ispred svih!