Унесите боје у ваш дом

Кућа је простор у којем свако од нас проводи највише слободног времена и трудимо се да га прилагодимо према својим потребама. Уколико Вам је досадила монотонија зидова урадите нешто ново, сасвим другачије. Сада то можете самостално и уз мало труда, са квалитетним материјалима.

Пре него што почнете са кречењем добро се припремите, јер ћете тако себи помоћи око лакшег обављања посла. Под обложите новинама или најлоном, јер ћете себи уштедети време и неће морати касније да га трошите време враћајући га у првобитно стање.

Зидове ишмирглајте и обришите како би уклонили нечистоћу и прашину. Користите неутралне подлоге које ће не само очистити зидове него касније и боље везати боју за зид, уједначити премаз. Уколико постоје удубљења од старих ексера и слично или неравнине на зидовима изглетујте их.

Код избора фарбе одлучите се за скупљу, јер је квалитетнија. Коришћењем квалитетније фарбе боја ће бити уједначена и нећете морати да је наносите више пута. Свакако савет је да се фарба наноси два пута, али први нанос мора добро да се осуши да би се потом нанео други. Добро прерачунајте квадратуру коју фарбате и имајте на уму да један литар фарбе покрива око 9 квадратних метара површине зида. Фарба се наноси у првом наносу вертикално, а потом под угловима од 45 степени и то од навише ка наниже.

Јаке боје се све више користе у уређењу ентеријера, а доказано је да утичу и на расположење, повећавају продуктивност, побољшавају концентрацију, смањују негативно понашање. Такође, светле боје мали простор могу учинити да изгледа веће, а тамне боје простран простор визуелно чине мањим.

Предулаз куће треба фарбати топлим бојама, јер симболизују добродошлицу. Дневне боравке треба освежити светлим бојама попут наранџасте, жуте или зелене. Наранџаста боја је најживља међу свим бојама, па је са њом добро офарбати зидове дневне собе јер се у ту састајемо са пријатељима и дружимо. Зелена боја асоцира на природу и подстиче на бољу продуктивност. За кухињу и трпезарију се препоручују поред беле боје која је симбол за чистоћу и жута и наранџаста, јер је доказано да подстичу апетит, али ви свакако бирате боје по свом укусу и стилу, као и у складу са намештајем који већ поседујете. Жута боја се повезује са сунцем и осећањима као што су срећа и оптимизам.

Спаваћу собу треба обојити нежним бојама плаве или зелене. Плава боја симбол је за смиреност, чак је доказано да може да снизи крвни притисак и створи осећај ниже температуре. Супротно томе је црвена боја која може да утиче на повећање крвног притиска и створи утисак више температуре.

У малопродајама Огрева можете пронаћи целокупан спектар боја које се тонирају у више стотина нијанси. У понуди имамо производе домаћег произвођача Звезда, као и програм грчког произвођача Viteks.

Viteks нуди боје високог квалитета у сјају и сатену (мату). У понуди су и периве боје које су све више популарне.

Поред боја и остали материјал можете пронаћи у добро опремљеним малопродајама – испуне, бандаж траке, глет масе, четке, ваљке и сав остали неопходни материјал.

Стовариште 2 – Лазаревачки друм бб – 023/563-120
Стовариште Меленци – Вујице Вујанов бб – 023/713-518

Огрев Зрењанин нуди широк асортиман керамичких плочица, све врсте опреме за купатила и купатилског намештаја, столарије, боје и лакова, алата, водоводних и електро материјала, хидро и термо изолације, паркета и ламината као и богат асортиман огревних материјала. Недељне акције можете пратити на нашој Фејсбук страници или на нашем сајту.

Podeli

Comments for this post are closed.